Jó ötlet a kerti kemence építése

Szponzorált tartalom

Kerti kemence építése

Hamarosan ismét beköszönt a tavasz és a természet elkezd megújulni. Ennek hatására nagyon sokan ismét felfedezik a kinti lét örömét és egyre több időt töltenek a szabadban. Amikor a család apraja-nagyja vagy éppen a barátok összegyűlnek, akkor némi finomság készítése is előtérbe kerülhet. Éppen ezért előnyös a kerti kemence építése. Nem kizárt, hogy a vidéken élő nagyszüleink otthonában, még mindig található egy régi típusú építmény, ami sok egyedi sütemény, kenyér készítéséhez biztosította a meleget. Ma már egyre kevesebb helyen találkozni ilyen sütővel.

A kerti kemence építése egy időben már nem volt annyira divat, mert felváltották azokat a modern gáz- és elektromos rendszerek. Pár éve azonban megindult egy újabb trend, ami elkezdte lassan visszahozni ezeket az építményeket a köztudatba. A kerti kemence építése általában kiegészítődik még bográcsnak való tűzhellyel, grillel is. Így aztán minden megtalálható egyben, amire csak szükség lehet, hogy egy kellemes napot eltöltsünk és az ínycsiklandozó ételek is elkészüljenek.

Legyen szó süteményekről vagy éppen friss húsokról, gondolni kell a tárolásra, tartósításra is. Ha valamit nem akarunk azonnal elfogyasztani, akkor érdemes alaposan tartósítani. A házi füstölő készítése ebben a segítségünkre lesz. A szerkezet úgy van kialakítva, hogy a tűz ne érje a terméket, csak a füst. Sonkák, szalonnák, kolbászok, de akár halak, szárnyasok egyaránt tartósítást kaphatnak így. A házi füstölő készítése mindenképpen szakember feladata, hiszen tudni kell, hogy mit és miként állítsunk össze. Adott egy fenti rész, ahová az alapanyagok lesznek elhelyezve és a lenti tűztér.

Itt először parazsat készítünk, majd erre kerül a fűrészpor, ami a füstöt szolgáltatja. Az ebben lévő anyagok fogják elérni, hogy az ételek sokáig frissek és rendkívül ízletesek legyenek. A házi füstölő készítése egy megtérülő befektetés, főként akkor, ha gyakran dolgozunk fel állatokat. Látogassunk el a kertikemenceepites.hu oldalra, ahol megtudhatjuk a részleteket és megrendelhetjük az igénynek megfelelő méretű füstölő készítését!