Cégértékelés, avagy a cég értékének meghatározása.

Szponzorált tartalom

cégértékelés

cégértékelés

Mindennek van ára, azonban azt, hogy valami mennyit ér, egy kicsit bonyolultabb meghatározni, hiszen sok hasonló, szinte egyforma dolog van, ami mégsem összehasonlítható.

Ennek kapcsán jön szóba a cégértékelés, mint fogalom, ami igencsak összetett, hiszen többféle szempontot is figyelembe kell venni ahhoz, hogy meghatározásra kerüljön a cég értéke. Az uzletres.com weboldalon számos hasznos cikket találni az eladó vállalkozások kapcsán, segítséget nyújt azoknak továbbá, akik eladni vagy vásárolni szeretnének, ugyanakkor olyan témákat is kifejt, amelyek az előbbi esetekben mint feladatok, kérdések merülnek fel.

Amennyiben eladni szeretné a cégét, a cégértékelés folyamata lesz az első lépések között, amit meg kell tenni. Nem lehet ugyanis csak úgy hasra ütésre meghatározni, hogy mennyit is ér a vállalkozás. Fel kell mérni a rendelkezésre álló eszközkészletet és tulajdonképpen mindennel elszámolni, ami csak kiadás és bevétel.

Szerencsére meg vannak a megfelelő mérőszámok, képletek ahhoz, hogy ezt ki lehessen számolni, viszont érdemes egy szakértőt felkérni a feladatra, aki pontosan, mindent felmérve, a megfelelő papírok és tények alapján ki tudja számolni a cég tényleges értékét. Ha nem szeretne veszíteni az eladáson, és egyúttal vevőt is akar találni, mert reális anyagi igények mellett kerül meghirdetésre a cége, akkor minimum egy adótanácsadóra, könyvelőre lesz szükség. A cégértékelés során felmerülő számításokról bővebben is olvashat a weboldal felületén!