A pezsgő készítésének módja

Szponzorált tartalom

Pezsgő

Az ember szereti magát kényeztetni különféle kellemes ízű italokkal, amiket adott ételek mellé vagy csak úgy magában, kedvtelésből fogyaszt el. Remek példa erre a pezsgő, aminek több évszázadra visszanyúló hagyománya van. Mint oly sok más alkoholos italt, ezt is a szerzetesek fedezték fel.

A Franciaországhoz tartozó Champagne tartományban mindig is kiváló borok készültek, a természeti adottságoknak köszönhetően. Nem is meglepő, hogy ez a vidék a szülőhelye a pezsgőnek is. Ezen termékekbe a szénsav nem mesterséges úton kerül bele, hanem egy természetes érlelődési folyamaton keresztül.

A bor első kiforrását követően palackba töltik és bizonyos fajtájú élesztővel és cukorral vegyítik. Ezt követően egy parafa dugóval zárják le és a többi az időre van bízva. Még egyszer szükség van a seprő eltávolítására, de ezt nagyon óvatosan végzik, hogy a szénsav minél nagyobb része megmaradjon. Bár a pezsgő készítésének technológiája nagyon messzire tekint vissza, azt a mai napig is nagy sikerrel alkalmazzák és amennyire csak lehetséges finomítják.