A fogpótlási folyamat hosszú hónapokig is elhúzódhat

Szponzorált tartalom

Clinidentnél

Aki több éve már foghiánnyal küzd és kezdi érezni ennek a negatívumait, az bizony mihamarabb szeretné pótolni az elvesztett fogakat. A Clinidentnél a híd kiváló, tartós megoldást jelent mindenegyes páciensnek. Sohasem szabad elfelejteni, hogy igenis ajánlott a lehető leghamarabb orvosolni ezt a helyzetet, a komolyabb egészségügyi problémák elkerülése végett.

Sokan bele sem gondolnak, hogy mit jelent az ínynek, csontnak és többi fognak az, ha hiányzik a fogsorból egy vagy ennél több fog. A hiányzó fog miatt a rágóképesség csökken és ennek következtében romlik az emésztés. Ez pedig kihat a gyomorra, terhelve azt. Igen nagy kellemetlenség az is, hogy a szomszédos fogak elmozdulnak a keletkezett űr miatt, ami később, több év után ezeknek az kilazulásához vezethet.

Talán a legaggasztóbb az, hogy a hiányzó fogak látványa elhanyagolt fogazat benyomását kelti. Néha az is előfordul, hogy a kiesett, kihúzott fogak miatt a hangképzés és a beszéd érthetősége romlik. Ez főleg az elülső fogak hiánya esetén történik meg. Az csont-leépülés is nagy negatívumnak számít, ami a az elvesztett fogak helyén fokozatosan megy végbe. A Clinidentnél erre mindig felhívják a páciensek figyelmét, akik általában tesznek az ügyért. A Clinidentnél azt is elmondják a betegeknek, hogy egy vagy több fog pótlására ajánlott hidat alkalmazni azért, hogy végre eltűnjön a hiányból adódó esztétikai probléma és helyreálljon a rágás- meg a beszédfunkció.

A híd speciális felépítésén múlik minden. Ez a hídpillérre ragasztott koronából és a hiányt pótló műfogakból, vagyis a hídtestből áll. Az esztétikus megjelenést az garantálja, hogy a műfogak is porcelánból készülnek és teljesen úgy néznek ki, mint az igazi, természetes fogak. A pillér lehet fog, implantátum, vagy a kettő kombinációja. Azok is a híd mellett dönthetnek, akik fogínysorvadásban szenvednek. A Clinidentnél a fogorvosok a hidakat ekkor is használják a meglazult fogak megerősítésére. A mozgó fogak összekötésével a híd merevítő, sínező funkcióját használják ki a szakemberek.